Frydensborg gårds historikk og barnehagens historie

Vi er alle en del av en historie. Stedsbevissthet er viktig. Huset i skogen. Skogen på gården. De ville dyrene. Dyrene på gården. Menneskene som bodde her. Det er fremdeles høner på gården, som barna får besøke. Noen få minutter ned til brygga og koggen som tar ungene ut på tur om våren. Barnehagen ved skog og sjø i Kragerø, kystbyen i Telemark i Norge.

Frydensborg Gård Barnehage ligger på historisk grunn. Her var det på attenhundretallet gårdsdrift med kuer på bås som ble rodd i båt til Jomfruland hver vår. En del kuer gikk og gresset utenfor døren hvor vi er. På syttitallet var det 6000 høner i låven.

Frydensborg Gård Barnehage var fra oppstart høsten 1988 foreldre- og dugnadsdrevet.

I dag drives barnehagen av eierne på Frydensborg Gård, Peter Dahll (Vaktmester/Altmuligmann) og Trine Jørgensen Dahll (Drift/administrasjon).

Nede ved hovedhuset har vi i dag høner som barna ofte får møte.

Det eldste barnehagehuset var forpakterbolig på Frydensborg Gård. Den andre avdelingen/hus nummer to ble bygget i 2007, og i 2014 står den tredje avdelingen/huset klart.

Alle barna er en del av historien videre.